BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus og den rike mannen, Lukas 18, 18-30
 

ANDAKT

av Anders Møller-Stray

Vi vet ikke så mye om den rike mannen, annet enn at han neppe var noen hvem som helst. Han var en dypt religiøs mann, som brukte mye krefter på å følge religiøse regler. Nå gikk han altså til Jesus med spørsmål om hva som skal til for å komme til himmelen. Kanskje følte han seg ganske sikker på svaret han ville få, og bare ville at alle andre også skulle høre det? Få en unnskyldning til å fortelle alle sammen hvor flink han var? Han ble sikkert skuffet.

Kameler er forholdsvis omfattende saker. Lange bein, ganske stort hode, stor kropp og to gedigne pukler. På Jesu tid sydde man klær av blant annet kamelhår. Det var sikkert vanskelig nok bare å tre kamelhårstråden gjennom nåløyet, men nå snakket Jesus om å få hele kamelen gjennom! Guds kjærlighet er altså større enn hva noe menneske kan gjøre seg fortjent til. Men heldigvis slutter ikke fortellingen der. Jesus forteller oss nemlig én ting til. At ingenting er umulig for Gud. Det er dette som er Jesu budskap til oss. Kamelen er allerede gjennom nåløyet, og vi er alle guds barn. Uten at vi har gjort noe som helst for det, annet enn å bli elsket av Gud.

Det betyr ikke at vi ikke skal holde budene, hjelpe de som trenger hjelp, og dele av vår rikdom. Men vi skal gjøre det fordi vi allerede er elsket av gud. Og så er det én grunn til. Menneskene rundt oss er også guds barn, våre søsken. Når gud elsker oss alle, skylder vi å elske hverandre.

Vi takker og ber

  • Vi takker for alle opplevelser og minner speiding gir.
  • Vi takker for alle speiderledere og rovere som står på for å skape gode fellesskap for barn og unge.
  • Vi ber for nye speidere og ledere.
  • Vi ber for Globalaksjonen.

UTSTYR

  • Punktliste over det som trengs. 
  • Kun nødvendig med utstyr (tittel og info) hvis det trengs utstyr.