Lagene kan lage sin egen båre eller lederne lager en båre til hvert lag på forhånd.

Jakkebåre: Man trenger to stokker og 3 jakker pr båre. Ermene vrenges inn i jakkene, alt av glidelåser og knapper lukkes igjen. Stokkene tres inn i ermene som ligger inni jakkene og den ”skadde” legges på båren. To, tre eller fire til å bære.

Den første på laget ringer 1-1-3 og en leder tar imot beskjed. Når beskjeden er riktig, legger nr 1 og 2 (1,2,3 og 4) fra laget nr 3 (5) på båren og bærer den ”skadede” til sykehuset. Deretter løper de tilbake. De ringer 1-1-3 på nytt og en ny skadet nr 4 (6) bæres. Den som ble båret første gang er så med på å bære båren tilbake. Nr 1 løper tilbake og stiller seg bakerst i køen. Slik fortsetter det til alle har ringt og vært pasient.

Her er det brukt 2 jakker. Er jakkene mindre må dere bruke 3 jakker.

Utstyr

2 stokker pr patrulje/lag, ca 1,5 meter, sterke nok til at de kan bære en speider

Jakker, 2 eller 3 pr patrulje/lag avhengig av størrelsen