Start aktiviteten med å spørre speiderne om de noen gang tenker på hvor lettvint det gjør mange ting at vi har vann i springen hjemme. Be dem tenke på hvordan de opplever å måtte hente vann når de er på speiderleir, eller kanskje noen av dem har hytter eller lignende der de må hente vann i brønn eller pumpe. Fortell speiderne at mange steder i verden lever mennesker som ikke har vann i springen, men som må hente vann til drikke, matlaging og vasking i bøtter. Ofte har de også langt å gå for å komme til stedet der det er mulig å hente vann. Flere steder er det vanlig å bære bøttene på hodet. 

La speiderne forsøke å balansere en bøtte med vann på hodet. Det er ikke så lett! Prøv å støtte opp bøtten med et sammenrullet håndkle og se om det hjelper. 

Når alle speiderne har fått prøve deles de i lag og har vannbøtte-på-hodet-stafett. Det er ikke lov å støtte bøtten med hendene! 

Denne aktiviteten kan søle mye vann! Kanskje er det lurt om speiderne har på regntøy eller at hvert lag har en regnponcho som må sendes videre til neste deltager før denne får lov til å gå.

UTSTYR

  • Vannbøtter
  • Kjøkkenhåndkle
  • Regnponcho e.l. kan være lurt