BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Sett opp fire bruskasser i et kvadrat. Avstanden mellom bruskassene skal være lenger enn at det går an å gå eller hoppe mellom dem uten å være i bakken. 
  2. En speider stiller seg på hver sin kasse. 
  3. Del ut en planke til hver speider. Planken skal være 30 cm kortere enn avstanden mellom kassene, sånn at det ikke er mulig å legge den som en bro mellom to kasser. Plankene må være så kraftige at de holder speiderne i luften.
  4. Nå skal speiderne flytte seg til bruskassen til høyre for seg. Det er ikke lov å gå på bakken. Det er heller ikke lov til å gå på plankene mens de ligger på bakken. 
     

TIPS: Hvis du vil gjøre oppgaven vanskeligere, kan du dele ut flere, gjerne "ubrukelige", gjenstander til speiderne sånn at det ikke er helt klart at det er de fire plankene de må bruke for å løse oppgaven. Eksempler på flere gjenstander er en 10 cm lang taustump, en linjal, en lighter, to steiner og lignende.

Løsning

Oppgaven virker kanskje umulig, men løsningen er ikke så vanskelig. Du finner et løsningsforslag under ressurser. Hvis speiderne ikke finner løsningen er det lov å spørre om eller gi dem hint.

Hvis dere er mange speidere kan dere enten stå to på hver bruskasse og på den måten være flere som kan komme med løsninger, eller dere kan sette opp fire bruskasser et annet sted sånn at flere kan prøve samtidig. Da er det fint om gruppene ikke kan se hverandre sånn at de må finne på løsningen på egenhånd. 
 

UTSTYR

  • Fire bruskasser
  • Fire kraftige planker