Livlinen er et ca 15 - 20 meter langt tau, gjerne flettet, med et lodd i enden. Loddet er ofte en liten skinnpose fylt med sand.
Livlinen må kveiles slik at den ikke floker seg:
Brett den dobbelt to ganger og deretter fingerhekler du den sammen. Da er den alltid lett å få fra hverandre igjen.
Du kan også kveile opp det meste av linen. Mot sluttet tar du og surrer taeut rundt kveilen, og helt til slutt putter du enden av tauet inn i kveilen over der du har surret rundt og da har du en ende du kan bruke når du skal henge opp kveilen.

Livlinen er - som navnet sier - en line som skal redde liv. Hvis noen går gjennom isen kan de reddes om du har en livline klar.

Den er også kjekk å ha hvis du vil ha et tau over en gren høyt oppi et tre når du f. eks skal sette opp en gapahuk.
Da kaster du loddet over grenen, fester tauet i enden av livlinen og drar tauet over.

Skal du klare dette må du øve mye på å kaste.

Når du skal kaste stiller du deg med bena litt fra hverandre.
Hold linen i den hånden du kaster med ca 30 cm over posen.
La linen løpe løst over den andre hånden ned til kveile som ligger ved motsatt fot i forhold til den du kaster med.
Pass på at kveilen ligger pent og at du ikke tråkker på den.

Sving posen frem og tilbake og slipp når du har god fart på den.

Noen velger også å slenge posen rundt og rundt før de slipper. Dett kan gi større fart slik at du kommer lenger ut, men kan også føre til at posen forsvinner rett bakover eller opp i luften hvis du ikke slipper på rett tidspunkt.

Aktiviteter med livline:
Kast på blikkbokser som er stablet opp.
Kast gjennom en ring som er hengt opp.
Prøv å slukke et telys.

Livline stafett:
Dette krever en god åpen plass.
Den første på laget kaster så langt vedkommende klarer i retning av målet. Hele laget går ditt loddet endte. Der starter nr 2 og kaster videre.
Poenget kan enten være å komme frem til målet på færrest mulige kast eller komme lengst mulig på kortest mulig tid.
Hvis lagene skal konkurrer på likt må dere ha veldig bred bane slik at dere ikke risikerer at lagene bak kaster på lagene som ligger foran.

/Aktivitetsbanken/Aktiviteter/Ressurser til aktiviteter/liv line

Livline