Minecraft er et digitalt spill som kan sammenlignes med Lego. Minecraft er en verden full av byggeklosser, hvor du kan bygge hva som helst. Du kan spille alene, eller sammen med venner. 

Minecraft har et barnevennlig konsept med tanke på grafikk og innhold, og minner om Lego. Anbefalt aldersgrense fra PEGI er fra syv år. 

Spillet er godt tilrettelagt for å spille sammen med andre, både lokalt på delt skjerm eller via internett. Ved å sette opp en egen Server, har man full kontroll over hvem som kan bli med. I motsetning til offentlige servere, vil en privat server kun ha spillere du kjenner. 

MINECRAFTSPEIDING

Det er mulig å gjennomføre digitale speideraktiviteter ved å bruke Minecraft. Speiderne kan inviteres til å bygge og utføre oppdrag sammen med sin gruppe eller patrulje. Speiderarrangementet JOTA-JOTI har tidligere samlet speidere fra hele verden til å delta i samme Minecraftunivers

TIPS! Microsoft og Mojang tilbyr nå gratisversjon av Minecraft Education. Dette er et gratistilbud frem til 30.juni 2020. Minecraft Education er utviklet som en skoleutgave av Minecraft hvor elevene jobber med fagrelaterte oppgaver gjennom Minecraftuniverset. Ler mer om Minecraft Education her