Bladtroll
Utstyr: Tusj, øyne, store ark og lim.
Samle blader i forskjellige farger og fasonger. Lim på øyne og tegn på munn, så bladene ser ut som små bladtroll. Dere kan også lage større troll ved å la bladet med øyne og munn være hodet og bruke flere blader til å lage kropp, ben og armer. La gjerne speiderne lage seg selv som bladtroll og lim alle trollene på et stor ark som henges opp i speiderlokalet.

Bladtrykk 1
Ustyr: Maling, pensler og ark.
Samle blader i forskjellige fasonger. Legg et tynt lag med maling på et blad og trykk det forsiktig på et ark. Da får dere bilder med flotte bladavtrykk.

Bladtrykk 2
Utstyr: Leire, kjevle, sugerør, maling og pensler
Samle blader i forskjellige fasonger. Press en klump med leire flat og form til en sirkel eller en annen fin fasong. Legg et blad på leiren og rull over med kjevlen. Løft vekk bladet, du har fått et flott avtrykk i leiren. Stikk sugerøret gjennom leiren øverst på midten, her kan du tre gjennom en snor når leiren er tørr, så kan du henge opp kunsten. Avtrykket er fint som det er, men hvis dere vil kan dere male leiren når den er tørr.

Bladhår
Ustyr: Ark, fargeblyanter og lim.
Samle blader i forskjellige farger og fasonger. La speiderne tegne store hoder på ark. Lim bladene på som hår.

Bladfugler
Utstyr: Ark, farget papir, blyant, saks og lim.
Samle blader i forskjellige farger og fasonger. Klipp ut to sirkler i forskjellig størrelse av farget papir. Disse skal være kroppen og hodet til fuglen. Tegn øyne og nebb på hodet. Legg kropp og hode på arket og plasser blader slik at det ser ut som fuglens vinger. Lim fast alt når du er fornøyd.  

Bladslanger
Utstyr: Store ark, lim, øyne, farget papir og saks.
Samle blader i forskjellige farger og fasonger. Legg bladene overlappende etter hverandre på arket og lim fast. Klipp ut en slangetunge av farget papir og lim på sammen med øyne.
Hvis dere vil lage en kjempestor slange samme: Speiderne lager slangekropp på hvert sitt ark. De kan selv velge hvordan kroppen skal sno seg inne på arket, men den må ende ut av arket på to steder. Sett alle delene sammen på veggen og lag slangehodet sammen.

Bladspøkelser
Utstyr: Hvit maling, sort tusj eller maling, pensler og saks.
Samle lønneblader. Klipp av stilken. Bruk saks til å gjøre den midterste "fingeren" på lønnebladet rundt, det er hodet til spøkelset. Mal bladet hvitt på begge sider. Når malingen er tørr bruker du sort maling eller tusj til å tegne øyne og en gapende munn på hodet. Heng gjerne bladspøkelsene i sytråd fra taket.