Denne sporløypa, kalt reflekssafari, kan kun brukes når det er mørk ute. Den egner seg godt som en del av møteforslaget Refleks.

Det skal henges opp minimum fem og maksimum åtte poster med en ting (hentet fra utstyrslista) på hver post. Hver post merkes med en refleks, slik at posten blir synlig når man lyser rundt seg med hodelykt eller annen lykt. Speiderne har med seg et svarark med bilder av 16 ting. De må krysse av de riktige tingene etterhvert som postene blir funnet, og returnere til lederen når de er ferdig med alle åtte postene.

Bruk ulike typer reflekser, store, små, brikker, bånd, vest. Dette kan skape samtale om hva som var lettest å få øye på. Poenget med sporløypa er å forstå hvor vanskelig det er å få øye på noe uten at det er merket med refleks, selv om vi lyser med lykter.

Vedlagt finner dere svarark og poster klar til print. Dere velger selv åtte av de 16 tingene på svararket, og henger en ting opp sammen med en post. Dette er ting de fleste har lett tilgang på, så velg det du har hjemme og husk at det holder med fem poster dersom det er vanskelig å skaffe åtte av tingene. Postene finnes i to størrelser; a4 og a5 (to på ett a4-ark). Velg det som passer best i forhold til om du legger dem i plastlommer eller har mulighet for å laminere.

UTSTYR

Poster (pdf-fil) evt. i plastlommer el laminerte

Svarark (pdf-fil)

Blyanter

8 reflekser av ulik type

Tau til oppbinding av poster, ting og reflekser

Åtte av de følgende gjenstandene:  

Hammer, klesklype, julekule, skyggelue, malerkost, vott, skje, lekebil, tusj, vannflaske, badeand, skrutrekker, bamse, kleshenger, tom brusboks, gaffel.