BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

 1. Gå gjennom ressursen om Stjernebilder i forkant av aktiviteten. Det er viktig at speiderne vet hvordan stjernebildene ser ut i forkant av aktiviteten. 
 2. Skriv ut og klipp opp arket med stjernebilder på. Dere må ha minst to brikker av hvert stjernebilde.
 3. Del dere inn i lag og still lagene opp på en rekke. Del ut et bingobrett og en blyant til hvert lag. 
 4. Legg brikkene med bildesiden ned et stykke fra lagene. En leder stiller seg opp med brikkene. Når speiderne sier navnet på et stjernebilde skal lederen si om navnet er riktig eller ikke.
 5. Når leken starter skal en fra hvert lag løpe fram til en brikkene og trekke en brikke. Hvis speideren kan si hvilket stjernebilde som er på brikken, kan hen løpe tilbake og krysse av en rute på brettet som inneholder stjernebildet. Hvis speideren ikke kan si navnet på stjernebildet, må brikken legges tilbake uten å krysse av noe på brettet og en ny speider kan løpe frem og trekke en brikke.
 6. Slik fortsetter leken ved at en springer frem og trekker et bilde og får krysse av eller ikke krysse av et stjernebilde, helt til en av gruppene har fått bingo. 
   

TIPS: Hvis dere laminerer stjernebildebrikkene kan dere bruke dem flere ganger. Dere kan spille med bingo på en rekke, to rekker, tre rekker, ramme, og fult brett, hvis dere ønsker det. Leken kan gå raskere hvis dere velger å krysse ut flere stjernebilder hver gang speiderne sier riktig navn.
 

UTSTYR

 • Et brett med stjernebilder per lag.
 • Minst to sett med brikker per lag. (Klipp opp arket og eventuelt laminer brikkene.)
 • En blyant pr gruppe
 • Fasit hvis du er usikker på stjernetegnene