Les gjerne informasjonen om stjernebildene først og vis dem til speiderne. Det er viktig at de har lært litt før leken starter.

Del speiderne i lag, antallet per lag bestemmer dere selv. Hver lag får et bingobrett og en blyant. Det beste er en leder per gruppe, men om dette ikke går er det mulig å gjennomføre opplegget med den/de lederne dere har.

Klipp opp arket med stjernebildene på. Du kan eventuelt laminere dem til senere bruk. Lederne får en passe mengde stjenebilder til hvert lag. Minst to av hver brikke. Brikkene legges opp-ned et stykke fra der gruppene starter.

Førstemann på laget løper frem til en leder og trekker en brikke. Hvis vedkommende kan si hvilket stjernebilde dette er kan han eller hun løpe tilbake og krysse av alle rutene på brettet som inneholder dette stjernebildet. Deretter løper en ny speider og trekker en ny brikke. Hvis vedkommende ikke vet hvilket stjernebilde som er trukket må brikken legges tilbake, speideren løper tilbake og en ny speider løper frem. Når alle på gruppen har trukket ett stjernebilde starter nummer en igjen. Fortsett slik til en av gruppene har fått bingo - eller til alle har fått bingo.

UTSTYR

  • Et brett med stjernebilder per lag.
  • Minst to sett med brikker per lag. (Klipp opp arket og eventuelt laminer brikkene.)
  • En blyant pr gruppe
  • Fasit hvis du er usikker på stjernetegnene