Plukking av blader:
Det er best å plukke bladene første gang de springer ut, men nye skudd og myke blader kan plukkes og brukes hele sesongen. Dere kan bruke mange ulike blader, for eksempel: bringebær, blåbær, lyngblomster, brennesle, løvetann, bjørk eller hassel. Kanskje kan dere lage noen spennende blandinger?

Tørking av blader:
Spre bladene utover på en rist som du legger oppå et stekebrett. Ikke legg bladene i for tykt lag, da tar det lang tid å tørke dem. Sett bladene midt i stekovnen på 50 grader. Sett noe i døren på ovnen slik at fuktigheten slipper ut. Obs: noen ovner slår seg av når døren er åpen. Da bør du lukke opp døren selv med jevne mellomrom for å slippe ut fuktigheten. Bladene skal stekes til de lett lar seg knuse, det kan ta noen timer. Du kan forkorte steketiden ved å sette opp temperaturen, men du beholder mest av smaken i bladene ved å steke på lav temperatur.

Lag te:
Kok opp fem desiliter vann. Ha i ca en håndfull tørkede blader, knus dem lett før du har dem i vannet og rør rundt. La trekke under lokk i ti minutter. Vil du ha en kraftigere te har du i mer blader, vil du ha en mildere te har du i mindre. Det er også mulig å trekke te av friske blader, gjør på samme måte, men ha i dobbelt så mange blader.

Blader av ryllik:
Te av ryllik har historisk blitt brukt til mange medisinske forhold, blant annet: forkjølelse, nyrestein, mageplager, astma og hodepine. Mange mener at den har god virkning. Prøv selv!