Tørrfisk produseres ved at fisken henges på hjell i tre måneder, fra februar til mai. Deretter ettermodnes fisken i to til tre måneder innendørs. Tørrfisk inneholder alle de samme næringsstoffene som fersk fisk.

De færreste har mulighet til å tørke fisk selv på denne måten. Da er det mulig å tørke fisk i stekovnen. 

Stek fisken lett, helst uten å bruke fett i stekepannen. Del så fisken i små biter. Legg et bakepapir på en rist og spre fisken utover. Stek fisken i stekovnen på rundt 70 grader varmluft til den er tørr, 7-9 timer. Sett ovnsdøren på klem ved å kile den åpen med en sleiv for å slippe ut fuktigheten. Vær oppmerksom på at noen ovner skrur seg av av seg selv dersom døren er åpen. Gjør din ovn det må du nødvendigvis holde døren igjen, og heller åpne den med jevne mellomrom for å slippe ut fuktigheten. 

Pakk fisken tett når den er ferdig tørket. Fisken kan legges i bløt og brukes i fiskegryte på tur. 

Utstyr


  • Fisk til tørking
  • Ovn (eventuelt mulighet til å henge fisken på hjell)