Fortell historien om lille Lars som skal ut og sykle. Bruk fantasien og tegn øyne, nese og munn på det ene egget mens du forteller. Lille Lars synes egentlig det er litt teit med hjelm, men foreldrene hans sier at han skal bruke det uansett. Spenn deretter egget fast i egghjelmen og fortell om da lille Lars traff en fortauskant og falt på sykkel. Slipp egget med hjelmen fra ca 1 meters høyde. Egget skal tåle dette når det ligger i egghjelmen.

Fortell historien om tøffe Truls som skal ut og sykle. Bruk fantasien og tegn øyne, nese og munn på det andre egget mens du forteller. Tøffe Truls bruker ikker hjelm, det hjelper ikke hva foreldrene sier. Fortell om da tøffe Truls traff en fortauskant og falt på sykkel. Legg egget i brødposen (så slipper dere mye gris) og slipp det fra ca 1 meters høyde. 

Snakk med speiderne etterpå: Bruker de hjelm når de sykler? Hvorfor/hvorfor ikke? Bruker de andre i klassen og på skolen hjelm? Bruker foreldrene deres hjelm? Hvorfor er det lurt å bruke hjelm? Skal de bli flinkere til å bruke hjelm etter de har sett effekten av egghjelmen?

UTSTYR

  • Egghjelm fra Trygg Trafikk - kjøp her. Eventuelt kan du lage en hjelm selv.
  • To egg
  • Sprittusj
  • Brødpose