BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Skriv ut arket med yogaøvelser.
  2. Samle speiderne i en ring. Pass på at det er god nok avstand mellom speiderne sånn at de kan strekke ut armene og beina uten å komme borti de ved siden av. 
  3. Fortell speiderne hvilket dyr dere skal være og vis bevegelsen. For eksempel "Nå skal vi være en flamingo! Vet dere hva flamingoene gjør? De står på 1 bein!" 
  4. Få speiderne til å strekke seg så langt de klarer i de ulike øvelsene. Ved flamingoøvelsen kan du for eksempel oppmuntre speiderne til å løfte det benet de ikke står på så høyr de klarer. I apeøvelsen kan du se hvor høyt de klarer å strekke armen mens rumpa fortsatt er på bakken osv. 
  5. Det kan være gøy å gjøre øvelsene vanskeligere etter hvert. For eksempel ved å ta armene led langs sidene eller lukke øynene når speiderne står på ett ben.
  6. Beveg dere gjennom alle øvelsene. Kanskje klarer dere å komme på andre dyr dere kan herme etter i tillegg? 

Illustrasjon av yogastillingen sjiraff for barn.

Illustrasjon av yogastillingen løve for barn.

Illustrasjon av yogastillingen hund for barn.

NB: Aktivitenene kan også brukes som et avbrekk ved lange stillesittende aktiviteter. Da kan dere ta en pause og gjøre bare en eller to av øvelsene. 

Denne aktiviteten kan også brukes som en post på et postløp. Da kan du skrive ut oversiktsarket og bruke det som en post. 

 

UTSTYR

  • Utskrift av ark med øvelser
  • Eventuelt liggeunderlag/matter til underlag