Speidernes landsleir 2025 vil være synlig i Sør-Korea. Blant annet kommer flere av de norske deltakerne til å gå med helt nye t-skjorter som reklamerer for leiren. De norske speiderne har også med seg 5 000 skjerfknuter med adressen til landsleirens nettside. 

Det er populært for speidere fra andre land å dra på leir i Norge. Både Roverway 2024 og Speidernes landsleir 2025 er to arrangementer som trekker mange utenlandske speidere og rovere til landet vårt, flere av dem er nå i Sør-Korea.

Speiderstyret og landsstyret er spente på responsen fra de utenlandske speiderne. De er sikre på at alle som blir med i 2025, både de fra Norge og de fra andre land, får et suverent bra speidereventyr. – Jeg mener at 3 000 speidere fra andre land på Gjøvik i 2025 er et realistisk anslag, sier landsleirsjef Fredrik Rossow. 

– Fantastisk landsleir med felles ressurser 

– Speidernes landsleir i 2025 blir et stort høydepunkt for alle, og noe vi virkelig kan være stolte av i fellesskap. Norske speidere fra begge forbund har deltatt på hverandres landsleirer mange ganger, og vi har mye felles i Speiderne. Nå skal begge forbundene bidra med sine erfaringer og styrker for å lage en best mulig opplevelse på Gjøvik om to år. Sånn lages en god speiderpatrulje, og sånn lages en fantastisk landsleir, sier landssjef for KFUK-KFUM-speiderne, Thor Andreas Moe Slinning.

– Tenk på alle de fantastiske ressursene vi har i de to forbundene til sammen, understreker speidersjef Peer-Johan Ødegaard! Vi har de beste forutsetningene for å gjøre hverandre gode i et samarbeid om den neste landsleiren, det er bare å glede seg og bli med!

Landsleirkonsulentene for Speidernes landsleir 2025 prøver t-skjortene som skal reklamere for landsleiren.

Landsleirkonsulentene Nicolai Feyer Puntervold og Lykke Juhler prøver t-skjortene som skal brukes som reklame for Speidernes landsleir i 2025 i Sør-Korea de nærmeste dagene. Foto: Katinka Rosbach.