Tekst og foto: Maria Gran

Tradisjonen tro startet leirbålet med Bålets flammer, og fortsatte med leirsangen. Ørjan Apeland og Maria Næs ledet oss gjennom showet som besto av sang, dans og leker.

I tillegg til dette var det egen «Gullraketten»-utdeling, hvor priser for leirens skjeveste flaggstang, lengste bro, reneste fettfelle og høyeste sofa ble delt ut. Vinnerne ble Hjørungavåg, Førre og Bekkefaret, Volda, og Spjelkavik.

Når leirbålsforkynner Mario Liavåg kommer på scenen og stiller spørsmålet «Hva er det som betyr noe når alt kommer til alt?» er Brynjar Weisi (10) fra Inderøy KFUK-KFUM-speidere kjapp til å svare «godteri». Han og kompisene Aslak Hansen Øye (10) fra Inderøy og Even Borckevink (10) fra Tanem KFUK-KFUM-speidere har satt seg til helt fremst ved scenen for å følge med på showet. De er alle enige om at Mario er kul.
 


Stifinnerne Aslak Hansen Øye (10) fra Inderøy, Even Borckevink (10) fra Tanem og Brynjar Weisi (10) fra Inderøy har aldri vært så nært scenen før. Foto: Maria Gran

– Han har lært oss å være snille med hverandre, sier Even. Aslak legger til at han er inspirerende.

Det er første gang guttene er så nært scenen på leir, og de har virkelig kost seg. Det er vanskelig å velge bare en ting som er best med leirbål.

– Det beste er at vi kan være aktive og være med, mener Even.

– Sangene er skikkelig kule, sier Aslak, og Brynjar sier seg enig i det.

Guttene på 10 kom til leiren på torsdag, og regner nå ut at på neste landsleir er de blitt 14 år.

– Da går vi i åttende, det blir jo ikke noe gøy på leir da, sier Brynjar.

Om han har rett vil vise seg neste gang.