– Landsleir 2025 skal bli en minnerik opplevelse.
Ordene kommer fra Fredrik Rossow. Han har hovedansvaret for at opptil 15 000 speidere skal få en minnerik uke ved Gjøvik i 2025. Fredrik har allerede startet planene for hvordan leiren skal bli minnerik for alle speiderne.


Leirsjefen Fredrik Rossow er klar til å lede Speidernes landsleir. 
Foto: Fred C. Gjestad

 

 

Fredrik Rossow har vært speider nesten hele livet. Han begynte som sjuåring i Ammerud KFUM-speidere, og byttet etter hvert til 1. Grorud i Norges speiderforbund. I dag er han gruppeleder i Nes-Årnes speidergruppe (NSF) og har ansvar for rundt 90 medlemmer.
 
Fredrik har og har hatt mange speiderverv. I dag er han ledertrener i Romerike krets og prosjektleder for Barnas Camp Villmark. Tidligere har han vært prosjektleder for Friluftsløft på Råholt. Han har også vært leirsjef på regionsleiren Kragenäs i 2019 med drøyt 1200 deltakere. I 2021 var han leirsjef på en av de største av de desentraliserte Agenda landsleirene, med deltakere fra flere kretser. I år er han leirsjef for regionsleiren på Hvam som forventer rundt 1.500 deltakere fra flere kretser på Østlandet.

Sammen mot et felles mål

Friluftsliv skal være rammen for landsleiren, og det skal være en åpen, inkluderende og mangfoldig landsleir med besøk fra omverdenen.

– Dette er en viktig og flott anledning til å knytte de to forbundene tettere sammen. Det er mange engasjerte og dyktige speidere, rovere og ledere som bidrar på store arrangementer. Å få lov til å lede dem er alltid givende, og gir meg energi, forteller Fredrik.

De unge i fokus

Det har aldri vært viktigere å bygge barns selvfølelse enn i dag, og ungt lederskap står høyt hos Fredrik.
– Jeg blir motivert av folk som tenker annerledes, og jeg er alltid klar for en slik utfordring.
Med fokus på speidermetoden ønsker Fredrik at unge ledere skal vokse fram gjennom å ta på seg nye utfordringer, og med god støtte fra erfarne ledere. 
– Learning by doing, som vi så fint kaller det i speideren! 

Suksesskriteriet for en vellykket leir

– Speiderne skal ha en flott leir, det skal også roverne og, ikke minst, lederne ha! Alle skal reise hjem og føle at de har hatt en bra leir hvor de har truffet nye mennesker, lært noe nytt, blitt mette og fått lyst til å dra på en leir til! Vi har lykkes hvis leiren oppleves som altfor kort! avslutter Fredrik.

Miniatyrbilde: Håkon Kristoffersen