St. Georgsdagen er den 23. april hvert år. På denne dagen brukes legenden om St. Georg som et symbol for det godes seier over det onde. Men visste du at St. Georg også er speideres skytshelgen? Derfor feires St. Georgsdagen av speidere over hele verden. Vi bruker St. Georgsdagen til å sette fokus på det kristne verdigrunnlaget i speiderbevegelsen.

Les årets St. Georgshilsen (kommer)

Se St. Georgsfilmen og gjør som Regine: Gå med speiderskjerf 23. april! #speiderskjerfdagen

 

 

Aktivitetsmerker og møteforslag

Det er opp til gruppene og kretsene når de ønsker å markere St. Georgsdagen, men en speidergudstjeneste helgen før eller etter St. Georgsdagen kan være en fin tradisjon.

Bruk gjerne aktivitetsbanken for inspirasjon. Der finner du både aktivitetsmerker, møteforslag, andakter og andre aktiviteter som passer til St. Georgsdagen. Du kan også kjøpe aktivitetsmerker i Speiderbutikken.

Dragekjemperne

"Dragekjemperne" er et ferdig aktivitetsopplegg for 9- og 10-åringer knyttet til legenden om St. Georg. Opplegget inneholder blant annet forslag til gudstjeneste, rollespill og flere ulike aktiviteter der trosopplæring og friluftsliv går hånd i hånd. Du kan kjøpe både veiledning, deltakerpakker og aktivitetsmerker til Dragekjemperne i Speiderbutikken

Toppillustrasjon: Helene Moe Slinning