Vi gjennomfører for tiden en evaluering av globalaksjonen. Vil du bidra til å utvikle globalaksjonen så svar gjerne på en kort undersøkelse ved å følge denne lenken.

 


Globalaksjonen er KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge sin solidaritetsaksjon. Norges KFUK-KFUM og KFUK-KFUM-speidere er eiere av en egen bistands- og solidaritetsorganisasjon, KFUK-KFUM Global. Global støtter ulike prosjekter hos våre KFUK- og KFUM-partnere i sør.

Hva går pengene til?

Globalaksjonen i år har fokus på økonomisk rettferdighet og etisk handel. Økonomisk rettferdighet handler om at ingen mennesker skal leve i fattigdom.Penger som samles inn til Globalaksjonen støtter dette arbeidet på Sri Lanka, men bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land.

Aksjonsmateriell

Aksjonsmateriellet ble sendt ut i uke 34. Aksjonspakka har blitt sendt ut til alle speidergruppene. Denne inneholder informasjon, plakater, id-merker, takkekort mm. Trenger gruppene flere innsamlingsbøsser og annet materiell kan det bestilles fra forbundskontoret på post@kmspeider.no eller telefon 22 99 15 50 eller lastes ned her.

Materiellet i aksjonspakken kan lastes ned her

Globalaksjonsinnstikk
Lederveiledning
Plakat (A3)
Bøsseklistermerker / Takkekort

 

Ilula KFUK og Ilula Orphan Program (IPO) sitt arbeid i Tanzania. - See more at: http://www.speiderprogram.no/no/Kalender/Vare_arrangementer/Globalaksjonen+2014-2015.b7C_wlzI0B.ips?#sthash.bIdmh4Vj.dpuf
Ilula KFUK og Ilula Orphan Program (IPO) sitt arbeid i Tanzania. - See more at: http://www.speiderprogram.no/no/Kalender/Vare_arrangementer/Globalaksjonen+2014-2015.b7C_wlzI0B.ips?#sthash.bIdmh4Vj.dp

 

 

 

Aktiviteter knyttet til Globalaksjonen

Ønsker du å gjennomføre speidermøter med globalt perspektiv? I aktivitetsbanken på finner du massevis av aktiviteter, andakter, merker og møteforslag med tema som passer årets globalaksjon! Under har vi lenket til relevante aktiviteter, merker og møteforslag.

Globalaksjonsfilmen

Aksjonsformer

Det finnes mange måter å samle inn penger på. Her er noen forslag:

  • Mange går med bøsser fra dør til dør eller står med bøsser ved butikker eller shoppingsentre i nærmiljøet.
  • Det kan være morsomt å invitere til ulike arrangementer som grillfester, markedsdag, internasjonal kafe ol.
  • Man kan delta på lokale arrangementer og selge pinnebrød og pølser, hjemmelagde produkter eller arrangere lotteri til inntekt for Globalaksjonen.
  • Å jobbe for å tjene penger til de som trenger det mer enn oss, gir en ekstra dimensjon i innsamlingen. Da gjør man en jobb for at andre skal få det bedre. Speiderne kan rake løv, vaske vindu, passe barn, male hus.
  • Sponsing er en annen måte å få inn penger på. Man kan f.eks. få slektninger, lærere, fotballtreneren, kordirigenten og andre til å sponse noen kroner for hver km man går på haik, eller for sprø aktiviteter man vil gjøre. Les mer om dette på sponsorkortet som finnes i "aksjonspakka".
  • Det finnes helt sikkert flere måter å samle inn penger på. Bruk fantasien!