Placeholder text

16. 18.
april

Landsting

Landsting 2021 avholdes 16.-18.april på Quality Waterfront Hotel Ålesund, med Sunnmøre KFUK-KFUM-speidere som vertskap.
  • Ledere
Quality Waterfront Hotel Ålesund
Påmeldingsfrist kommer.

Landsting er KFUK-KFUM-speidernes øverste myndighet, som møtes annethvert år. Her drøftes blant annet strategi, endringer i lovverket, godkjenning av langtidsbudsjetter og kontingent, og det velges landsstyre for neste periode.

Har du lyst til å delta, må du velges som delegat på kretsens årsmøte. Grunnreglenes § 8.2 fastsetter hvor mange fra hver krets som reiser med stemmerett til landsting. Det er også mulig å delta uten stemmerett. Bli med på å forme organisasjonens framtid!

Landstinget vil blant annet diskutere følgende saker:

• Strategiske satsinger og fokusområder.
  • Strategi 2020-2025 – Rundt våre leirbål er det plass til alle, og fokus på lederrekruttering.
  • Åpent medlemskap – kristent lederskap (speiderløftet, ledererklæring og assistenterklæring).
  • Endringer i grunnregler og organisasjonsbestemmelser.
  • Saker innsendt av rovertinget og patruljeførertinget.
  • Valg av nytt landsstyre, kontrollkomité og valgkomité.

Sakspapirer kommer. De vil ikke bli delt ut på Landsting, men kan lastes ned som PDF på forhånd. På landsting.no vil det etterhvert legges ut presentasjon av kandidater som stiller til valg, og annen praktisk informasjon.

Fredag før det ordinære landstinget starter vil det bli en introduksjon for nye delegater. Der vil det gås igjennom hva som skal skje på landsting, hvem som har hvilke roller og hvordan saksbehandlingen foregår. Det blir også mulig å få mer informasjon om speiderprogrammet, kursmeny, ledertrening og medlemssystemet.

Gruppene oppfordres sterkt til å sende sine aktuelle representanter på patruljeførerting som holdes 12.-14. mars på Nordtangen, og roverkongress som holdes 12.–14. februar i Giske utenfor Ålesund. Dette er et viktig arrangement som sørger for demokratiopplæring og ung påvirkning i organisasjonen, og fokuserer spesielt på aktuelle landstingssaker som angår aldersgruppene. Roverkongressen og patruljeførertinget velger fire representanter hver til landstinget.

Valgkomiteen søker deg! Eller noen du kjenner.

Det skal velges nytt landsstyre (landssjef, viselandssjef og seks styremedlemmer, samt to varaer), medlemmer til kontrollkomité og valgkomité.

Har du tenkt over hvordan vi kan legge til rette for et mer inkluderende speiderarbeid? Eller kjenner du noen som er gode på å gi plass til alle rundt leirbålene våre?

På landsting i 2021 skal vi velge hvem som skal lede KFUK-KFUM-speiderne i den kommende toårsperioden. Det er bruk for personer med ulik erfaring og kompetanse, og som brenner for speiderarbeidet og forbundets mål og visjoner.

Landsstyret organisasjonen mellom landstingene og har møter både fysisk og virtuelt, og representasjonsoppdrag. Hovedfokuset er å arbeide med forbundets strategi, og i denne perioden får det nye styret mulighet til å ta del i implementering og videreutvikling av visjonen: «Rundt våre
leirbål er det plass til alle». Oppfølging av forbundets landsleir som skal arrangeres på Forsand i 2022 blir en annen spennende oppgave.

Oppdragene varierer fra lokale representasjoner i grupper og kretser, oppfølging av utvalg og samarbeidspartnere, og politisk påvirkning på internasjonale samlinger med WAGGGS, WOSM, YMCA og YWCA. I landsstyret kan du være med på å påvirke retningen til KFUK-KFUM-speiderne, og hvordan vi kan gi gode opplevelser til speidere, rovere og ledere i organisasjonen vår.

Valgkomiteen søker kandidater til landsstyret og kontrollkomiteen. Ønsker du å stille til valg, eller kjenner du noen vi burde ta en uforpliktende prat med? Send e-post til valgkomiteen på valgkomite@kmspeider.no om du har spørsmål eller tips til kandidater.

Valgkomiteen består av Anders Østeby (leder), Øyvind Øygarden, Marianne Hov og Anne-Line Evenstad Dahlen.

Toppbilde: Katrine S. Andersen
Miniatyrbilde: Ragnhild Erevik Fosse