I KFUK-KFUM-speiderne vil vi skape åpne lederfellesskap, og alle som står bak våre verdier og formål kan bli leder hos oss. Som leder skal du kunne velge hvordan og i hvor stor grad du vil engasjere deg i speiderarbeidet. Du kan delta aktivt i en gruppe, kun være med på turer og leirer, eller du kan delta på et møte eller en dugnad et par ganger i året.

Er du kjempegod på planlegging og organisering av prosjekter er det kanskje du som skal planlegge gruppens sommerleir? Eller bor du utenlands, men likevel vil bidra kan du kanskje ha kontakt med gruppen via nettet og fungere som rovermentor?

Vi tror at ved å kunne bidra som leder på en måte som passer seg, vil vi få flere engasjerte og motiverte ledere. Da er det også lettere å be om mer ansvar eller trekke seg tilbake når man ønsker det. Vi ønsker et åpent lederfelleskap der alle typer ledere og bidrag føler seg verdsatt.

Her kan du se videoer med ledere i ulike lederroller og oppgaver. 

På denne siden finner du informasjon om hvordan du kan bli leder, hvilke lederkurs vi har, opplæring for nye ledere, hvordan dere kan dra på eller bestille lederkurs til dere. Du kan også lese mer om lederstien som er et verktøy for ledelse av frivillige med tilhørende verktøy og se alle nettkursene vi har for ledere. 

Ta kontakt med ledertreningsansvarlig på forbundskontoret om du lurer på noe.