Turledelse Vinter

Målet med kurset er at du skal kunne lede en gruppe speidere på skitur i vinterfjellet på en trygg og sikker måte. Du får verktøy for planlegging og gjennomføring av turer. Du får også muligheten til å formulere noen personlige læringsmål du får spesiell oppfølging på, som for eksempel nattorientering i vinterfjellet eller hvordan lage en igloo. 4 til 10 deltakere.

Turledelse Barmark

Kurset gir deg konkrete verktøy for å gjennomføre turer på barmark som involverer speiderne og som gir speiderne læring, utvikling og glede. Kurset er learning by doing i praksis og du vil få mange tips som du kan dele med dine speidere senere. Du får muligheten til å formulere noen personlige læringsmål innfor rammene av kurset. 4 til 10 deltakere.

Turledelse Kano

Dette kurset passer både for verdensmestre og de som er usikre og uerfarne. Rent padleteknisk er det grunnleggende, men ledelsesmessig er det avansert. Kurset gir deg konkrete arbeidsverktøy for å gjennomføre turer på en sikker og gøyal måte. Dette kurset kvalifiserer deg til elvepadlingskurset til Norges Speiderforbund. 4 til 10 deltakere.

På Bar Bakke

Dette kurset er svært annerledes enn alle de andre kursene våre. Kurset avholdes på høsten og du får kun ha med deg det du har på kroppen. Ingen ryggsekk og ingen sovepose. Målet er at du skal få et fortrolig forhold til natur og villmark, se deg selv som en del av skaperverket, kjenne elementene på kroppen og få en følelse av naturen rytme. Du vil selvsagt få tilegnet deg både kunnskaper og ferdigheter inne primitivt friluftsliv. 4 til 8 deltakere.

Du kan se hvilke nasjonale kurs som avholdes under arrangementer. Hvis dere er en større gruppe eller krets som ønsker et av friluftslivkursene til dere kan dere søke i skjemaet under.