Emner fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

  • Kjenner en oppdager til navn og utseende på de vanligste fuglene, fiskene, ville dyr, treslagene og blomstene i sitt nærområde. Tilsammen minst 12 ulike arter.

 


 

Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop
Tema for møtet: Dyr og dyrespor. Kjekt å kunne kjenne igjen spor av dyr i ”villmarka” Vise bilder av dyrespor og dyrene som lager sporene.
Lese: Daniel i løvehulen (GT: Dan. 6)  eller  s 75 i Aktive barn-levende forkynnelse

Utstyr: Bilder av dyr og dyrespor, Bibel, Aktive barn - levende forkynnelse
Andakten finner du også her.

 


 

Aktivitet 1
Vise bilder av dyrene og snakke litt om hva dyrene lever av, hvor de lever og hvordan man kan se at de har vært et sted ved å se spor etter dem som fotavtrykk, bæsj, gnag osv. Fortelle hva dere skal se etter på turen/møtet.
Velg dyr som er i nærområdet slik at dere har mulighet til å finne spor etter dyrene.

 


 

Aktivitet 2
Gå rundt å se etter dyrespor og dyremerket materiale, snakk om det dere ser underveis. Ta bilder av det dere finner eller ta med dere objektene. Lag en plakat  eller samling hvor dere bruker det dere har funnet eller tatt bilder av.

 


 

Lek
Hoppe bukk
Speiderne står på rekke med litt avstand mellom hver. Speiderne bøyer seg med strake ben og hendene holdes på knærne. Er det noen høye, kan de bøye bena litt.  Man kan også stå på alle fire, da blir det ikke så høyt. Sistemann starter med å hoppe bukk over de andre speiderne, så fortsetter den nye siste osv til alle har hoppet.

Dyrehage
Lekes som fruktsalat, men man viser bilder av dyr istedenfor frukt. Speiderne sitter i en ring. I leken Dyrehage skal alle få tildelt navnet på et dyr, velg tre eller fire ulike. Hver gang du for eksempel sier hare, skal alle som er harer bytte plass. Den som står i midten og roper dyr skal da forsøke å sette seg, slik at det kommer en ny person i midten. Når man roper dyrehage må alle flytte seg.

 


 

Aktivitet
Quiz med dyr og dyresporene dere har funnet eller bildene fra starten av møtet.

Utstyr: Bilder av dyr og dyrespor

 


 

Avslutning
Oppsummering av møtet
Evt. informasjon
Avslutning med Speiderbønnen