AKTIVITET 1: KFUK-SPEIDEREN 100 ÅR - KLE DEG SOM EN KFUK-SPEIDER

I år er det 100 år siden KFUK-speideren startet opp i Norge! Gå i klesskapet eller opp på loftet og let fram noen plagg. Uniformen deres var brun og bestod av skjorte og skjørt, men her er det bare kreativiteten som setter grenser. Send gjerne bildet til KFUK-utvalgets e-post. Vi setter alle innsendte bildene sammen til en collage som en del av jubileumsfeiringen!

Har du lyst til å lage en KFUK-kofte? Du finner en oppskriften her.

AKTIVITET 2: GRUBLE

Inviter noen venner til å spille Gruble over Messenger, Zoom, telefonen eller lignende. En person leder aktiviteten ved å velge bokstaver for hver runde og holder tiden, for eksempel 2 minutter per runde. For hver runde får man en bokstav man setter inn øverst i skjemaet og fyller inn ord i alle kategoriene. Bokstavene er bare eksempler, kategoriene er forslag dere gjerne kan bruke. 

Bruk av digitale verktøy kan være både spennende og utfordrende. Det finnes mange digitale verktøy og applikasjoner som kan benyttes. På nettvett.no finner du anbefalinger, risikovurderinger og oversikt over digitale verktøy.

UTSTYR

  • Mobil eller PC
  • Tidtaker, timer eller lignende som dere kan ta tiden med. 
  • Penn og papir
  • Eventuelt linjal for å tegne opp brett. 
     

AKTIVITET 3: LAG EN MATRETT FRA ETT ANNET KFUK-LAND

KFUK er en verdensomspennende organisasjon og har dermed et stort kulturmangfold. Her er tre matretter fra tre land der det er KFUK-arbeid.