Fisk med kokosnøttmelk - oppskrift
Denne retten kan spises alene eller serveres med ris. Matretten er fra Madagaskar.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Vask fisken godt og skjær filetene i tynne skiver.
- Skjær tomat og løk i skiver.
- Bland hvitløk, tomat og løk i en gryte med varm soyaolje.
- Ha oppi kokosmelk,
- Ha fisken oppi og la det koke i maks fem minutter.
- Smak til med salt og server.
TIPS: Retten blir best om dere bruker en fisk som er litt fast i kjøttet.
UTSTYR
Ingredienser
- 1 kg fisk
- 2 løk
- 2 tomater
- 1 boks kokosmelk
- 1 delt hvitløk
- 4 ss soyaolje
Annet utstyr
- Skjærefjøl
- Kniv
- Gryte
- Bål eller komfyr
- Sleiv og/eller øse