Polao - oppskrift
Retten kan spises alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Retten kommer opprinnelig fra Bangladesh.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Skyll risen i kaldt vann.
- Ha olje i en stor stekepanne.
- Kutt opp løk og stek den sammen med ingefær til den blir brun.
- Ta løken og ingefæren ut av panna og legg det til side.
- Ha risen i panna og stek den i to minutter sammen med olja du stekte løken i. Ha i mer olje hvis det ikke er nok. Det skal være ganske mye olje.
- Ha salt og fire til seks kopper kokende vann oppi panna. Det skal være omtrent like mye vann som ris.
- Kok risen i omtrent 20 minutter til vannet er borte.
- Bland inn løk og ingefær, og server.
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til fem personer og er hentet fra KFUK-KFUM Global.
Ingredienser
- 1 kg basmati-ris
- 2 løk
- 1 dl soyaolje
- 1 neve salt
- 1 ss ingefærmiks
Annet utstyr
- Stekepanne
- Stekespade og/eller sleiv
- Kopp
- Bål eller komfyr