Eplekake på stormkjøkken
Lag eplekake med krem på stormkjøkken. Dere kan også lage kaka over bålet.
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Lag eggedosis av egg og sukker.
- Smelt smøret i stekepannen og bland det forsiktig med eggedosisen.
- Bland i alt det tørre.
- Smør en stekepanne med rikelig med smør.
- Hell deigen oppi stekepanna.
- Stek bunnen av kaka på svak varme, sånn at den ikke blir brent, i omtrent 30 minutter til kaka lett sklir over på en tallerken.
- Gli kaka over på en tallerken, snu den og stek toppen i panna på svak varme til den er gjennomstekt.
- Legg kaka tilbake på tallerkenen.
- Mens kaka steker: Skrell epler og del dem opp i båter.
- Rull eplebåtene i kanel og sukker, og stek dem i panna med smør og sukker til de er møre.
- Legg kaka med toppen ned, over eplene i stekepanna.
- Legg tallerkenen som et lokk over stekepanna og snu. Nå ligger kaka riktig vei på tallerkenen.
- Dekk kaka med et lag pisket krem.
- Pynt kaka som dere vil, for eksempel med friske bær.
TIPS: Dere kan også steke eplene i folie på glørne i et bål. Da heller dere eplene over kaka når eplene er møre.
UTSTYR
Ingredienser, kake
- 2 egg
- 1,3 dl sukker
- 100 g smør + smør til steking
- 1 ts vaniljesukker
- 1,6 dl mel
- 2 epler
- Litt kanel og sukker til eplene
Ingredienser, krem og topping
- 2,5 dl kremfløte
- 1-2 ss sukker
- Friske bær
Annet utstyr
- Stormkjøkken eller primus med stekepanne
- Utstyr til å tenne bål og aluminiumsfolie, eller ett andre stormkjøkken
- Fyrstikker
- Bakebolle
- Tallerken
- Kniv
- Skjærefjøl