BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
 

SLIK GJØR DU

  1. Fyr opp et bål.
  2. Bland sammen ingrediensene til en jevn, litt klissete deig.
  3. Legg brødet til heving.
  4. Smør hermetikkboksene innvendig med litt smør eller olje.
  5. Elt deigen godt sammen når det er gode glør i bålet. 
  6. Del deigen opp i fire emner og trill dem runde.
  7. Legg ett brød i hver hermetikkboks. Boksen må ikke være mer enn halvfull.
  8. Rydd plass midt i bålet til en flat stein. 
  9. Sett hermetikkboksen opp ned oppå steinen sånn at deigen blir liggende på steinen med hermetikkboksen som et lokk.
  10. Legg glørne rundt og oppå boksen.
  11. Vent i omtrent 30 minutterfør dere tar brødet av bålet. 
  12. Server til suppe, gryterett eller med enkelt pålegg.
     

TIPS: Du kan også blande sammen deigen inne på forhånd. Hvis du blander sammen ingrediensene ute er det lurt å ha med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir veldig klissete. 
 

UTSTYR

Oppskriften er rekker til 4 brød. 

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 500 g mel av annen type
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær eller en halvpose tørrgjør
  • 7 dl lunkent vann
  • 3 ss kaldpresset olivenolje eller rapsolje (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakkede spiselige planter eller litt knuste barnåler
  • Smør eller olje til steking

Annet utstyr

  • En hermetikkboks pr tre personer
  • Fyrstikker
  • Grytevotter
  • Det du trenger til for å fyre opp bål
  • Bolle
  • Sleiv​​​​​