Hermetikkboksbrød - oppskrift
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Fyr opp et bål.
- Bland sammen ingrediensene til en jevn, litt klissete deig.
- Legg brødet til heving.
- Smør hermetikkboksene innvendig med litt smør eller olje.
- Elt deigen godt sammen når det er gode glør i bålet.
- Del deigen opp i fire emner og trill dem runde.
- Legg ett brød i hver hermetikkboks. Boksen må ikke være mer enn halvfull.
- Rydd plass midt i bålet til en flat stein.
- Sett hermetikkboksen opp ned oppå steinen sånn at deigen blir liggende på steinen med hermetikkboksen som et lokk.
- Legg glørne rundt og oppå boksen.
- Vent i omtrent 30 minutterfør dere tar brødet av bålet.
- Server til suppe, gryterett eller med enkelt pålegg.
TIPS: Du kan også blande sammen deigen inne på forhånd. Hvis du blander sammen ingrediensene ute er det lurt å ha med litt ekstra hvetemel hvis deigen blir veldig klissete.
UTSTYR
Oppskriften er rekker til 4 brød.
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 500 g mel av annen type
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær eller en halvpose tørrgjør
- 7 dl lunkent vann
- 3 ss kaldpresset olivenolje eller rapsolje (kan sløyfes)
- 2 ss finhakkede spiselige planter eller litt knuste barnåler
- Smør eller olje til steking
Annet utstyr
- En hermetikkboks pr tre personer
- Fyrstikker
- Grytevotter
- Det du trenger til for å fyre opp bål
- Bolle
- Sleiv