BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Det er flere måter å lage popcorn på bål, her finner du forslag til én fremgangsmåte. 

SLIK GJØR DU

  1. Tenn opp et bål og vent til det er mye glør på bålet.
  2. Ha med deg to store siler i metall. Det kan være lurt å feste silene sammen med en ståltråd i motsatt side fra håndtakene, slik at du kan åpne silene som en bok med håndtakene.
  3. Legg en liten hånd med upoppa popcorn i den ene sila og lukk igjen.
  4. Hold silene over glørne i korte peroder om gangen, til det begynner å poppe. Hvis du holder silene for lenge over bålet kan popcornet bli svidd.
  5. Håndtakene på silene kan fort bli varme, derfor kan det være lurt å bruke grytevotter. Det er også mulig å feste silene til en pinne sånn at dere kan stå lenger vekk fra bålet mens dere popper popcornet.
  6. Når det meste av kornet er poppet er lurt å stoppe før det poppede kornet blir svidd, tar du det helt vekk fra bålet og strør salt over.
  7. Nå er popcornet klart til å serveres.
     

UTSTYR

Ingredienser

  • upoppet popcorn
  • salt

Annet utstyr

  • to store metallsiler
  • ved 
  • opptenningsutstyr
  • grytevotter

Denne oppskriften er hentet fra www.ugleloftet.blogspot.no. 
Foto: Øyvind Aasen