Popcorn på bål - oppskrift
Nesten alle liker popcorn, og det beste popcornet lager du på bålet.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Det er flere måter å lage popcorn på bål, her finner du forslag til én fremgangsmåte.
SLIK GJØR DU
- Tenn opp et bål og vent til det er mye glør på bålet.
- Ha med deg to store siler i metall. Det kan være lurt å feste silene sammen med en ståltråd i motsatt side fra håndtakene, slik at du kan åpne silene som en bok med håndtakene.
- Legg en liten hånd med upoppa popcorn i den ene sila og lukk igjen.
- Hold silene over glørne i korte peroder om gangen, til det begynner å poppe. Hvis du holder silene for lenge over bålet kan popcornet bli svidd.
- Håndtakene på silene kan fort bli varme, derfor kan det være lurt å bruke grytevotter. Det er også mulig å feste silene til en pinne sånn at dere kan stå lenger vekk fra bålet mens dere popper popcornet.
- Når det meste av kornet er poppet er lurt å stoppe før det poppede kornet blir svidd, tar du det helt vekk fra bålet og strør salt over.
- Nå er popcornet klart til å serveres.
UTSTYR
Ingredienser
- upoppet popcorn
- salt
Annet utstyr
- to store metallsiler
- ved
- opptenningsutstyr
- grytevotter
Denne oppskriften er hentet fra www.ugleloftet.blogspot.no.
Foto: Øyvind Aasen