Hjemmelaget Bounty - oppskrift
Hjemmelaget Bounty er perfekt til dessert på tur eller på speidermøte. Denne desserten er det lettest å lage på komfyr.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min),
- Heldags
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen alle ingrediensene, utenom sjokolade og delfia- eller kokosfett.
- Kok opp massen under omrøring. Dette tar omtrent 6 minutter.
- Press massen ut i en form, for eksempel en brødform eller en ildfast form.
- La massen kjøle seg helt ned.
- Sett massen i fryseren når den er helt nedkjølt. La den stå der i omtrent 2 timer.
- Ta massen ut av fryseren og skjær den i passe store biter.
- Smelt sjokoladen i vannbad sammen med delfiafett eller kokosolje.
- Dypp bitene i når sjokoladen har blitt blank og fin.
- Sett bitene i kjøleskapet.
TIPS: Det er lurt å bruke en metallbolle når dere skal smelte skokoladen. Oppbevar bitene i kjøleskap.
UTSTYR
Ingredienser
- 2 dl kokosmelk, erstatt eventuelt 1 dl med fløte eller helmelk.
- 50 g smør
- 1 dl lys sirup
- 200 g kokosmasse
- 2-300 g kokesjokolade eller melkesjokolade
- 2 ss kokosolje eller delfiafett
Annet utstyr
- Gryte
- Metallbolle
- Komfyr
- Kniv
- Brødform eller ildfast form
- Bakepapir
- Fryser
- Kjøleskap