BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingrediensene, utenom sjokolade og delfia- eller kokosfett. 
  2. Kok opp massen under omrøring. Dette tar omtrent 6 minutter.
  3. Press massen ut i en form, for eksempel en brødform eller en ildfast form.
  4. La massen kjøle seg helt ned. 
  5. Sett massen i fryseren når den er helt nedkjølt. La den stå der i omtrent 2 timer.
  6. Ta massen ut av fryseren og skjær den i passe store biter.
  7. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med delfiafett eller kokosolje.
  8. Dypp bitene i når sjokoladen har blitt blank og fin.
  9. Sett bitene i kjøleskapet.
     

TIPS: Det er lurt å bruke en metallbolle når dere skal smelte skokoladen. Oppbevar bitene i kjøleskap. 
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 2 dl kokosmelk, erstatt eventuelt 1 dl med fløte eller helmelk. 
  • 50 g smør
  • 1 dl lys sirup
  • 200 g kokosmasse
  • 2-300 g kokesjokolade eller melkesjokolade
  • 2 ss kokosolje eller delfiafett

Annet utstyr

  • Gryte
  • Metallbolle
  • Komfyr
  • Kniv
  • Brødform eller ildfast form
  • Bakepapir
  • Fryser
  • Kjøleskap