BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU - syltetøy

  1. Legg alle bærene i en gryte i 8-10 minutter. 
  2. Tilsett sukker, 100-150 gram per 1000 gram bær og gi syltetøyet et raskt oppkok.
  3. Fyll syltetøyet på sterile glass mens det er varmt. 
     

TIPS: Harde og store bær kan med fordel moses med en sleiv. Dere kan sterilisere syltetøyglass ved å sette dem i ovnen på 100 grader i 10-15 minutter.

UTSTYR

Ingredienser

  • valgfri type bær, gjerne noe dere har plukket selv
  • sukker
  • eventuelt sitronsaft eller sitronsyre
     

Annet utstyr

  • kjele
  • kokeplate
  • sleiv
  • øse
  • tomme syltetøyglass
     

Foto: Astrid-Amalie Heldal