BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle de tørre ingediensene.
  2. Hell i vann og rør sammen til en tykk deig.
  3. Putt deigen i en boks eller frysepose og ta den med på tur.
  4. Stek en grillpølse over glørne.
  5. Når pølsa er ferdig stekt, tar du en klump pinnebrød og triller den til en pølse med fingrene. Tvinn pinnebrøddeigen rundt grillpølsa.
  6. Grill pølsa med pinnebrødet over bålet til pinnebrødet er stekt.
     

TIPS: Ikke bruk for mye deig rundt pølsa. Stek over glørne og vær tålmodig. For mer smak kan dere blande inn hakkede urter, løk, skinke, bacon, ost eller lignende i deigen før steking.
 

UTSTYR

Oppskriften holder til rundt fire porsjoner.  

Ingredienser

  • 4 dl mel
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 dl vann eller melk
  • pølser
     

Annet utstyr

  • pinne til å steke pølsene og pinnebrødet på
  • boks eller pose
  • bål
  • kniv
  • bakebolle
  • målebeger
  • sleiv
     

Pinnebrødoppskriften er hentet fra "Trosopplæring i friluftsliv". Du får kjøpt boka på www.speiderbutikken.no.

Foto: Kari Aas Onstein