Innbakt pølse - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen alle de tørre ingediensene.
- Hell i vann og rør sammen til en tykk deig.
- Putt deigen i en boks eller frysepose og ta den med på tur.
- Stek en grillpølse over glørne.
- Når pølsa er ferdig stekt, tar du en klump pinnebrød og triller den til en pølse med fingrene. Tvinn pinnebrøddeigen rundt grillpølsa.
- Grill pølsa med pinnebrødet over bålet til pinnebrødet er stekt.
TIPS: Ikke bruk for mye deig rundt pølsa. Stek over glørne og vær tålmodig. For mer smak kan dere blande inn hakkede urter, løk, skinke, bacon, ost eller lignende i deigen før steking.
UTSTYR
Oppskriften holder til rundt fire porsjoner.
Ingredienser
- 4 dl mel
- 0,5 dl sukker
- 0,5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl vann eller melk
- pølser
Annet utstyr
- pinne til å steke pølsene og pinnebrødet på
- boks eller pose
- bål
- kniv
- bakebolle
- målebeger
- sleiv
Pinnebrødoppskriften er hentet fra "Trosopplæring i friluftsliv". Du får kjøpt boka på www.speiderbutikken.no.
Foto: Kari Aas Onstein