BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Høvle potetene i tynne flak med ostehøvelen.
  2. Dekk bunnen i en gryte med olje og varm det opp. Pass på så dere ikke søler og brenner dere. Olje blir veldig varmt!
  3. Stek potetflakene til de blir sprø.
  4. Legg flakene på avispapir så olja får rent av.
  5. Strø på salt eller annet krydder.
  6. Det hjemmelagde potetgullet kan nå spises.
     

NB: Ha alltid lokk til gryta tilgjengelig. Dersom olja tar fyr må dere sette på lokket for å kvele brannen. Å kaste vann på flammen vil bare gjøre det verre.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • Poteter
  • Olje
  • Salt 
  • Eventuelt annet krydder

Annet utstyr

  • Ostehøvel
  • Gryte eller stekepanne
  • Bål, komfyr eller stormkjøkken
  • Avispapir