Hjemmelaget potetgull - oppskrift
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Høvle potetene i tynne flak med ostehøvelen.
- Dekk bunnen i en gryte med olje og varm det opp. Pass på så dere ikke søler og brenner dere. Olje blir veldig varmt!
- Stek potetflakene til de blir sprø.
- Legg flakene på avispapir så olja får rent av.
- Strø på salt eller annet krydder.
- Det hjemmelagde potetgullet kan nå spises.
NB: Ha alltid lokk til gryta tilgjengelig. Dersom olja tar fyr må dere sette på lokket for å kvele brannen. Å kaste vann på flammen vil bare gjøre det verre.
UTSTYR
Ingredienser
- Poteter
- Olje
- Salt
- Eventuelt annet krydder
Annet utstyr
- Ostehøvel
- Gryte eller stekepanne
- Bål, komfyr eller stormkjøkken
- Avispapir