Smuldrepai med bær - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Fordel bærene utover i en ildfast form.
- Bruk hendene til å kna sammen mel sukker og smør til en smuldrete deig.
- Fordel deigen utover bærene.
- Stek paien på 200 grader i 15-20 minutter eller til deigen er gyllen.
TIPS: Paien smaker best når den er varm. Server den gjerne med vaniljekrem eller vaniljeis. Det er også mulig å bruke frukt i paien, for eksempel epler eller rabarbra.
UTSTYR
Ingredienser
- 200 gram hvetemel
- 200 gram sukker
- 200 gram romtemperet smør
- ca 5 dl bær, gjerne mer, for eksempel blåbær eller bringebær
- Eventuelt vaniljesaus eller -is
Annet utstyr
- Paiform eller ildfast form
- Bolle
- Sleiv