Roti - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Start med å sikte melet i en bolle.
- Bland sammen mel, salt og kokosmasse.
- Ha i egg og olje, og kna deigen sammen.
- Ha i litt og litt vann.
- Kna deigen til den får en fin konsistens. Den skal ikke være klissete.
- Del deigen opp i 12 emner og trykk dem flate.
- Stek rotiene gyldne i en stekepanne eller på en takke på middels varme. Det kan være lurt å ha litt olje i panna før du steker dem slik at de ikke henger igjen på underlaget.
- Server rotiene med ris og curry, eller spis dem med syltetøy og ost.
TIPS: Det er mulig å lage ulike varianter ved å tilsette for eksempel chili, løk eller paprika. Løk og paprika bør brunes litt i en stekepanne før de has oppi rotideigen.
UTSTYR
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 150 g kokosmasse
- 2 egg
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- Ca. 3/4 dl vann
Annet utstyr
- En bolle
- En panne
- Bål eller komfyr