BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

Dal med røde linser

  1. Vask linsene i lunket vann.
  2. Bland sammen alle ingrediensene utenom garam masala.
  3. Kok opp på svak varme.
  4. La suppa koke på svak varme i 15-20 minutter. Rør underveis.
  5. Kok ris eller lag chapati mens suppa koker.
  6. Strø på garam masala og server.
     

Dal med gule erter

  1. Varm olje i en gryte og tilsett løk, hvitløk, salt og pepper.
  2. Stek løken gyllen, og bland inn garam masala, currypulver og chili.
  3. Hell vannet av ertene og ha dem i gryta sammen med tre kopper vann. 
  4. Kok på lav varme og la det koke i 50 minutter eller til ertene er møre.
  5. Kok ris eller lag chapati mens suppa koker.
  6. Rør til blandingen er most eller har blitt tykk.
  7. Rør inn tomat og persille og la suppa småkoke i ytterlige 10 minutt før dere serverer. 
     

UTSTYR

Ingredienser, røde linser

Dette trenger du til 6 personer:

  • ½ kg røde linser
  • 1 L vann
  • 1 ts salt
  • ½ ts chillipulver
  • ¼ ts gurkemeie
  • ½ ts hakket ingefær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • ½ ts garam masala

Ingredienser, gule erter

Dette trenger du til 4 personer:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 hakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts currypulver
  • 2-3 finhakket chilli
  • 1 kopp gule erter, utvannet helst over natten
  • 3 kopper vann
  • 1 tomat i terninger
  • ¼ kopp hakket persille

Annet utstyr

  • Skjærefjøl
  • Kniv
  • Bålgryte, stormkjøkken eller gryte.
  • Bål, fyrstikker eller komfyr
  • Sleiv
  • Øse