Dal, matrett fra Bangladesh - oppskrift
Denne suppa kan lages både på hyttetur og på båltur.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Dal med røde linser
- Vask linsene i lunket vann.
- Bland sammen alle ingrediensene utenom garam masala.
- Kok opp på svak varme.
- La suppa koke på svak varme i 15-20 minutter. Rør underveis.
- Kok ris eller lag chapati mens suppa koker.
- Strø på garam masala og server.
Dal med gule erter
- Varm olje i en gryte og tilsett løk, hvitløk, salt og pepper.
- Stek løken gyllen, og bland inn garam masala, currypulver og chili.
- Hell vannet av ertene og ha dem i gryta sammen med tre kopper vann.
- Kok på lav varme og la det koke i 50 minutter eller til ertene er møre.
- Kok ris eller lag chapati mens suppa koker.
- Rør til blandingen er most eller har blitt tykk.
- Rør inn tomat og persille og la suppa småkoke i ytterlige 10 minutt før dere serverer.
UTSTYR
Ingredienser, røde linser
Dette trenger du til 6 personer:
- ½ kg røde linser
- 1 L vann
- 1 ts salt
- ½ ts chillipulver
- ¼ ts gurkemeie
- ½ ts hakket ingefær
- 3 båter hakket hvitløk
- ½ ts garam masala
Ingredienser, gule erter
Dette trenger du til 4 personer:
- 2 ss rapsolje
- 1 hakket løk
- 4 båter finhakket hvitløk
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts garam masala
- 1 ts currypulver
- 2-3 finhakket chilli
- 1 kopp gule erter, utvannet helst over natten
- 3 kopper vann
- 1 tomat i terninger
- ¼ kopp hakket persille
Annet utstyr
- Skjærefjøl
- Kniv
- Bålgryte, stormkjøkken eller gryte.
- Bål, fyrstikker eller komfyr
- Sleiv
- Øse