Kiri buth - oppskrift
Denne enkle og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid. Retten kommer opprinnelig fra Sri Lanka.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Kok opp ris og vann i en kasserolle.
- Kok risen over svak varme til den er myk.
- Når risen er myk, tilsett kokosmelk og salt og bland godt.
- Legg lokk på gryta og la blandingen koke på svak varme til kokosmelka er kokt inn.
- Hell melkerisen i en vid form og fordel den jevnt utover.
- La blandingen kjøle seg helt ned før du bruker en kniv og deler den opp i små serveringsbiter.
UTSTYR
Ingredienser
- 250 g ris
- 2,5 dl vann
- 3,75dl kokosmelk
- 1/2 ts salt
Annet utstyr
- Gryte
- Bål eller komfyr