Biff med saus, matrett fra Madagaskar - oppskrift
Lag mat fra Madagaskar.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
- Vask kjøttet og kutt det opp i passe store biter.
- Legg kjøttet i vann med litt salt i og kok det på lav varme i omtrent en time.
- Ta kjøttet ut av vannet.
- Kutt opp løk, hvitløk, tomat, timian og laurbærblad, og bland dem sammen i varm olje.
- Skjær kjøttet i mindre biter og ha det i blandingen.
- Rør godt om.
- Hell i kjøttkraften (vannet kjøttet har kokt i).
- Legg lokk på gryta og kok det i en time til på svak varme.
- Server med ris eller makaroni.
UTSTYR
Ingredienser
- 750 g biffkjøtt
- 1 hvitløk
- 2 løk
- 2 tomater
- salt
- timian
- laurbærblad
- 5 spiseskjeer soyaolje
Annet utstyr
- Kniv
- Gryte med lokk
- Bål eller komfyr
- Sleiv
- Skjærefjøl