Ris pilau, matrett fra Tanzania - oppskrift
Ris pilau er godt som tilbehør til stekt kjøtt som for eksempel kylling.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra Strømmen KFUK-KFUM-speiderne.
SLIK GJØR DU
- Ha oljen i en stor kjele og varm den på medium varme.
- Ha i ris og løk. Rør til risen begynner å bli hvit.
- Tilsett hvitløk, ingefær og og pilaukrydder. Rør til hvitløken blir gjennomsiktig.
- Bland sammen kokosmelk og 1 1/2 dl av kyllingbuljongen i en egen bolle.
- Tilsett kokosmelkblandingen i risen.
- Sett lokk på kjelen og skru ned temperaturen til den laveste temperaturen.
- Tilsett litt og litt av kyllingbuljongen til risen er gjennomkokt.
- Server gjerne til stekt kjøtt eller spis retten alene.
Ufurahie chakula chako - Nyt maten din
UTSTYR
Oppskriften holder til
Ingredienser
- Pilau krydderblanding:
- 1 1/2 ss spisskummen
- 1 ss kardemomme
- 1/2 ts svart pepper
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 2 1/2 dl Basmatiris
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 dl løk
- 1 spiseskje presset hvitløk
- 1 spiseskje presset ingefær
- 1 1/2 spiseskje pilaukrydder
- 5–7 dl kyllingbuljong
- 1 1/2 dl kokosmelk
- Salt
Annet utstyr
- Kjele
- Bolle
- Komfyr, stormkjøkken eller bål
- Målebeger
- Sleiv
- Øse
- Kniv
- Skjærefjøl
- Tallerken og bestikk