Kisera - oppskrift
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Denne oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen maismel og vann og rør det til en tykk suppe.
- La røren stå til gjæring over natten. Dette gjør at pannekakene får en syrlig smak.
- Smør panna eller takka med olje før steking.
- Bruk øse og smør deigen utover stekeflaten.
- Når pannekakene har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden.
TIPS: Bytt ut 2 dl maismel med 3 dl hvetemel og bruk 1 dl mindre vann for å få kisera som henger bedre sammen under steking. I Sudan bruker de palmeblader til å smøre røren utover stekeflaten.
UTSTYR
Ingredienser
- 7 dl maismel
- 5 dl vann
- Olje til steking
Annet utstyr
- Stekepanne eller takke
- Stekespade
- Komfyr, bål eller stormkjøkken