Korma - oppskrift
Denne retten kan inngå som en del av et måltid eller spises alene.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Kok eggene i syv minutter, til de er hardkokte.
- Skrell eggene og skjær tre til seks kutt i den ene siden av eggene.
- Putt eggene i en stekepanne med mye soyaolje og litt chili.
- Stekk eggene til de får en lysebrun farge.
- Ta eggene av pannen og legg dem til side.
- Stek løk til den blir lysebrun.
- Ha i knust ingefær, turmuri, salt og litt vann.
- La krydderblandingen og løken stå og surre i rundt 2 minytter til det dere merker at det blir tørrere.
- Putt eggene i krydderblandingen.
- Hell melk i pannen.
- La blandingen stå og trekke i fire til fem minutter til melken blir tjukk.
- Ha i litt kanel til slutt og server.
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til fem personer og er hentet fra KFUK-KFUM Global.
Ingredienser
- 5 Egg
- Soyaolje
- 3-4 løk
- 1 dl melk
- 1 ss knust ingefær
- 1 ts turmuri
- 4 ts salt
- En klype kanel
- 2 ts chili
Annet utstyr
- Stekepanne
- Komfyr
- Stekespade
- Sleiv