Falafeler på tur - oppskrift
Falafeler er smaksrike boller laget av kikerter. Prøv de i tortillalefse med dine favorittgrønnsaker og en god dressing.
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat,
- Miljø
Vegetar
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Lag deigen til falafeler før du går på tur ved å blande alle ingrediensene med en stavmikser sånn at du får en fin og jevn deig som kan trilles til små boller.
- Ha deigen i en boks, og putt den i sekken sammen med resten av tilbehøret og utstyret.
- Fyr opp primus eller bål.
- Trill små boller av falafeldeigen og trykk dem litt flate.
- Stek dem på middels varme i litt olje.
- Hakk opp grønnsakene og finhakk den ferske korianderen, hvis du ikke allerede har gjort det hjemme.
- Varm opp lefsene eller pitabrødene i dampen over steikepanna med falaflene.
- Legg falafler, salat, løk, tomat, rømme, koriander og det tilbehøret du måtte ønske i tortillalefsa eller pitabrødet og nyt middagen.
TIPS: Hvis du vil gjøre middagen enda enklere kan du kjøpe fryste falafeler i butikken og steike dem på tur.
Foto: Maria Selnes
UTSTYR
Ingredienser
- 300 gram tørre kikerter
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen (cumin)
- 0,5 ts chilipulver
- 0,25 ts kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 2-3 ss hvetemel
- litt nykvernet pepper
Tilbehør
- 1 pakke tortillalefser eller pitabrød
- 1 beger rømme eller rømmedressing
- 1 agurk i små biter
- 1 finhakket rødløk
- 1 oppkuttet tomat
- oppkuttet salat
- fersk koriander til topping
- nøytral olje til steking
Annet utstyr
- stekepanne eller kjele til å steke i
- stormkjøkken eller bål.
- kniv
- stekespade
- opptenningsutstyr og ved