Bålnachos - oppskrift
Oppskriften er ment som inspirasjon, bruk gjerne fantasien og tilpass den til deres ønsker. Steketiden vil variere fra bål til bål etter hvor sterk varmen er.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
SLIK GJØR DU
- Stek kjøttdeigen og løkensammen.
- Hell på vann og tacokrydder, og rør godt.
- Legg nachos i bunnen av en jernpanne.
- Dryss over hakkede tomater, mais og ost.
- Stek over bålet til osten er smeltet.
- Bruk gjerne lokk for at varmen skal spre seg godt.
TIPS: Det er mulig å bytte ut kjøttdeigen med bønnemiks eller kidneybønner for å gjøre retten vegetarisk. Har dere ikke lokk til gryta, kan dere bruke aluminiumsfolie som lokk.
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 4 porsjoner.
Ingredienser
- 400 gram kjøttdeig
- 2-3 hakkede tomater
- 1 løk
- 1 pose tacokrydder
- 1 dl vann
- 1 boks mais
- 1 pose nachos
- Revet ost
Annet utstyr
- Jernpanne med lokk
- Opptenningsutstyr
- Ved
- Stekespade
- Målebeger