Epletoddy - oppskrift
Lag denne deilige epletoddyen som en et alternativ til kakaoen.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Klem saften ut av en appelsin og ta vare på jusen.
- Mål opp eplejus, solbærsaft og appelsinsaft og ha det i en kjele.
- Legg en kanelstang i kjelen.
- La drikken trekke rett under kokepunktet i omtrent en time.
- Hell i kopper og nyt.
TIPS: Det går an å drikke epletoddyen før det har gått en time, men da vil ikke smakene være like godt innkokt.
UTSTYR
Oppskriften holder til 2-3 kopper.
Ingredienser
- 5 dl eplejus
- 0,25 dl solbærsirup
- 2 ss saft fra en appelsin
- 1 kanelstang
Annet utstyr
- Kjele
- Komfyr eller bål
- Litermål