BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen fløte og sirup i en kjele.
  2. Varm opp massen mens dere rører hele tiden. 
  3. Pass på temperaturen med et steketermometer.
  4. Etter omtrent en halvtime, når karamellmassen har en temperatur rett over 120 grader, er karamellblandingen ferdig kokt. 
  5. Tilsett smør og bland godt.
  6. Legg bakepapir i en form og hell blandingen over. I denne oppskriften har vi brukt en form på 34x15 cm.
  7. Sett karamellene til avkjøling.
  8. Skjær karamellene i passe store biter og pakk dem inn i plasfolie eller bakepapir. 
     

TIPS: Hvis dere ønsker å doble posjonen passer det fint å bruke en langpanne. 
 

UTSTYR

Oppskriften holder til omtrent 40 ferdige karameller.

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 3 dl lys sirup
  • 3 ss smør
     

Annet utstyr

  • kjele
  • steketermometer
  • ildfast form eller kakeform, eventuelt langpanne
  • bakepapir
  • plastfilm
  • kniv
     

Foto: Marisa Øvergaard