Hjemmelagde karameller - oppskrift
Lag egne karameller og ta dem med på tur, eller gi dem bort i gave.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen fløte og sirup i en kjele.
- Varm opp massen mens dere rører hele tiden.
- Pass på temperaturen med et steketermometer.
- Etter omtrent en halvtime, når karamellmassen har en temperatur rett over 120 grader, er karamellblandingen ferdig kokt.
- Tilsett smør og bland godt.
- Legg bakepapir i en form og hell blandingen over. I denne oppskriften har vi brukt en form på 34x15 cm.
- Sett karamellene til avkjøling.
- Skjær karamellene i passe store biter og pakk dem inn i plasfolie eller bakepapir.
TIPS: Hvis dere ønsker å doble posjonen passer det fint å bruke en langpanne.
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 40 ferdige karameller.
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 3 dl lys sirup
- 3 ss smør
Annet utstyr
- kjele
- steketermometer
- ildfast form eller kakeform, eventuelt langpanne
- bakepapir
- plastfilm
- kniv
Foto: Marisa Øvergaard