Bakt potet - oppskrift
Oppskriften er ment som en inspirasjon, bruk gjerne fantasien. Steketiden vil variere fra bål til bål.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Rak vekk glørne fra et sted på bålet, og legg på så mange poteter som dere trenger. Potetene skal hverken være vasket eller skrellet.
- Dekk med glør og fyr bålet videre oppå potetene i en halvtimes tid.
- Dere kan kjenne etter om potetene er ferdige ved hjelp av en tynn pinne.
- Spis poteten med teskje og ha på en smørklatt og litt krydder.
TIPS: Dere kan også ha annet tilbehør, for ekesmpel mais og rømme.
Bakt potet uten aluminiumsfolie fungerer best når potetene har skikkelig skall. Hvis potetene har tynt skall kan det være lurt å legge et lag aluminiumsfolie rundt potetene før dere legger dem i glørne.
UTSTYR
Tilpass oppskriften etter hvor mange dere er. Beregn en stor potet til hver.
Ingredienser
- Potet
- Smør
- Ønsket krydder, for eksempel salt og pepper
- Ønsket tilbehør, for eksempel mais og rømme
Annet utstyr
- Bål
- Teskje
- Tynn pinne
- Klype eller pinne til å ta potetene på og av båle