BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Rak vekk glørne fra et sted på bålet og legg på så mange poteter dere trenger, for eksempel en potet til hver person. Potetene skal verken være vasket eller skrelt.
  2. Dekk potetene med glør og fyr bålet videre oppå potetene i en halvtimes tid. Dere kan kjenne etter om potetene er ferdige ved å stikke dem med en tynn pinne. De er klare når de er myke.
  3. Kutt et kryss i potetskallet og ha på en smørklatt og litt krydder. Spis innholdet i potetene, ikke skallet, med teskje.
     

Bakt potet uten aluminiumsfolie fungerer best når potetene har skikkelig skall. Hvis potetene har tynt skall kan dere klemme et lag aluminiumsfolie rundt potetene før dere legger dem i glørne.

TIPS: Dere kan også ha annet tilbehør til potetene, for eksempel mais, vårløk og rømme.
 

UTSTYR

Tilpass oppskriften etter hvor mange dere er. Beregn en stor potet til hver.

Ingredienser

  • poteter, gjerne store
  • smør
  • ønsket krydder, for eksempel salt og pepper
  • ønsket tilbehør, for eksempel mais og rømme
     

Annet utstyr

  • bål
  • teskje
  • tynn pinne
  • klype eller pinne til å ta potetene på og av båle
     

Foto: Torbjørn Søndenå