Kylling på spyd - oppskrift
Oppskriften er ment som en inspirasjon. Steketiden vil variere fra bål til bål etter hvor sterk varmen er.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Tre en rå, renset kylling på et solid grillspyd.
- Lag hvilefester ved hjelp av to y-pinner som trykkes ned i bakken på hver sin side av bålet.
- Nå kan kyllingen hvile over glørne i en time eller to.
- Husk at den må snurres sakte rundt med jevne mellomrom, og ha god avstand over glørne for at den skal bli jevnt grillet.
TIPS: Dere kan steke andre, større ting på samme måten. Skal dere lage mat til mange, kan det være gøy å prøve seg på for eksempel helgrillet lam. Det tar en god del lenger tid, så dere må ha god tid og tålmodighet.
UTSTYR
Ingredienser
- Hel kylling
- Tilbehør, for eksempel potet, ris og/eller salat
Annet utstyr
- Bål med glør
- Y-pinner
- Solid grillpyd
- Kniv