Nyperosemarmelade - oppskrift
Her finner du oppskrift på nyperosemarmelade.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Fjern alle insekter og ha rosenblad i vannet.
- Kok forsiktig i 15 min.
- Hell det over i en bolle og kjøl ned.
- Sil rosensaften tilbake i kjelen og ta vare på rosebladmassen.
- Hell sitronsaften, deretter sukkeret i væsken.
- Rør om mens det står på svak varme til sukkeret har løst seg opp.
- Legg rosebladene tilbake i væsken og kok opp.
- Kok kraftig i 10 minutter.
- Ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass med lokk.
NB: For å ta best mulig vare på aroma og smak må ikke marmeladen koke for lenge. Marmeladen blir derfor litt tynn.
UTSTYR
Ingredienser
- 1 L nyperoser
- 1 L vann
- 1 kg sukker
- Saften fra 1 sitron
Annet utstyr
- Stormkjøkken eller komfyr
- Sleiv
- Bolle
- Sil
- Glass med lokk