BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland de tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm de våte ingredienser i en gryte.
  3. Rør i gryta til smøret, sukkeret og honningen har smeltet.
  4. Bland de våte og de tørre ingrediensene, og la deigen stå 1/2 time.
  5. Hell deigen ut på en smurt plate. Brødet må ikke være tykkere enn 2 cm.
  6. Del deigen opp i ruter med en kniv før den stekes.
  7. Stek brødet i ovnen på 180 grader i omtrent en time.
  8. Legg brødet på ei rist og la det bli kaldt.

Brødet holder seg i to måneder i romtemperatur. Skjær opp brødet i ruter (5 x 10 cm), en rute eller to er nok til en hel lunsj. Det er viktig å drikke mye til brødet. Oppskriften gir ca. 20 porsjoner.
 

UTSTYR

Tørre ingredienser

  • 8 dl sammalt hvetemel
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt rugmel
  • 4 dl kokosmasse
  • 2 dl soyamel
  • 2 dl rosiner, aprikoser eller annen tørket frukt
  • 2 dl hakkete nøtter
  • 2 ts salt

Våte ingedienser

  • 150 gr smeltet margarin
  • 1 dl honning
  • 4 dl sukker
  • 6 dl melk

Annet utstyr

  • Skål
  • Gryte
  • Sleiv
  • Stekeplate
  • Kniv
  • Stekeovn