Loganbrød - oppskrift
Dette brødet ble opprinnelig laget til en ekspedisjon til Mount Logan i 1950. Det er massivt og proppfullt av energi, perfekt til haik og fjellturer.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Lang (90-180 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland de tørre ingredienser i en skål.
- Varm de våte ingredienser i en gryte.
- Rør i gryta til smøret, sukkeret og honningen har smeltet.
- Bland de våte og de tørre ingrediensene, og la deigen stå 1/2 time.
- Hell deigen ut på en smurt plate. Brødet må ikke være tykkere enn 2 cm.
- Del deigen opp i ruter med en kniv før den stekes.
- Stek brødet i ovnen på 180 grader i omtrent en time.
- Legg brødet på ei rist og la det bli kaldt.
Brødet holder seg i to måneder i romtemperatur. Skjær opp brødet i ruter (5 x 10 cm), en rute eller to er nok til en hel lunsj. Det er viktig å drikke mye til brødet. Oppskriften gir ca. 20 porsjoner.
UTSTYR
Tørre ingredienser
- 8 dl sammalt hvetemel
- 5 dl hvetemel
- 3 dl sammalt rugmel
- 4 dl kokosmasse
- 2 dl soyamel
- 2 dl rosiner, aprikoser eller annen tørket frukt
- 2 dl hakkete nøtter
- 2 ts salt
Våte ingedienser
- 150 gr smeltet margarin
- 1 dl honning
- 4 dl sukker
- 6 dl melk
Annet utstyr
- Skål
- Gryte
- Sleiv
- Stekeplate
- Kniv
- Stekeovn