Løveegg - oppskrift
Her finner du oppskrift på løveegg.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Varm smør eller olje på svak varme i en stekepanne og la løken surre seg myk.
- Knekk eggene, og ha dem i stekepanna med litt avstand sånn at de lettere kan snus.
- Dryss rikelig med det gule fra blomstene over eggene slik at det ligger godt utenfor hvert egg.
- Når eggene begynner å stivne, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar litt farge.
- Legg hvert egg på ei skive brød, gjerne med litt grønt og et ekstra dryss blomstergult på toppen.
- Ha på salt og pepper etter smak.
UTSTYR
Oppskriften holder til 4 porsjoner.
Ingredienser
- 4 egg
- 1 rødløk
- 40-50 finhakkede løvetannblomster, bare det gule
- Litt gressløk
- Salt og pepper
- Smør eller olje til steking
Annet utstyr
- Kniv
- Skjærefjøl
- Stekepanne
- Stekespade
- Bål, stormkjøkken eller komfyr