Blomstersalat - oppskrift
Lag vår og sommersalat.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat
Bare spis planter dere er helt sikre på at ikke er giftige!
SLIK GJØR DU
- Sank sammen de spiselige plantene.
- Bland alle blomsterbladene sammen til en salat
- Lag dressing ved å blande sammen olivenolje eller kaldpresset rapsolje med sitronsaft, sterk sennep, salt og pepper.
- Server alene eller sammen med annen mat, for eksempel grillmat.
UTSTYR
Oppskriften holder til 2-4 porsjoner, avhengig av om dere spiser salaten alene eller som tilbehør.
Ingredienser
- ½ liter unge prestekrageblad og noen blomster
- ½ liter løvetannblad og noen blomsterknopper
- ½ liter fiolblad og blomster
- ½ liter syreblader, gjerne med gaukesyreblomster
- 1,25 dl olivenolje eller norsk kaldpresset rapsolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 ts sterk sennep
- salt og pepper
Annet utstyr
- Bolle
- Sleiv
- Målebeger
- Spiseskje