SLIK GJØR DU

  1. Sank sammen de spiselige plantene.
  2. Bland alle blomsterbladene sammen til en salat
  3. Lag dressing ved å blande sammen olivenolje eller kaldpresset rapsolje med sitronsaft, sterk sennep, salt og pepper. 
  4. Server alene eller sammen med annen mat, for eksempel grillmat.
     

UTSTYR

 Oppskriften holder til 2-4 porsjoner, avhengig av om dere spiser salaten alene eller som tilbehør.

Ingredienser

  • ½ liter unge prestekrageblad og noen blomster
  • ½ liter løvetannblad og noen blomsterknopper
  • ½ liter fiolblad og blomster
  • ½ liter syreblader, gjerne med gaukesyreblomster
  • 1,25 dl olivenolje eller norsk kaldpresset rapsolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts sterk sennep
  • salt og pepper

Annet utstyr

  • Bolle
  • Sleiv
  • Målebeger
  • Spiseskje